Artikkelit

Artikkelit

Kilpasoittoa tulisin sävelmin

DSC_0664-620x415

Kuva: Irene Riihimäki

Kuva: Irene Riihimäki

Kuva: Irene Riihimäki

”Ja todellakin sävellys oli Eeva Oksalan käsissä oikea mestarinnäyte: viulu vislasi ja vikitteli yleisöä. Hämmästynyttä päivittelyä kuului yleisöstä ja kerran kuulijakunta meinasi kesken kaiken puhjeta aplodeihin, mutta sitten soitto jatkuikin entistä vauhdikkaammin: pysähtyminen ei olisi tullut kuuloonkaan.”

Sydän-Hämeen lehti — 11.6.2014 — Irene Riihimäki

Siirry artikkeliin tästä


Juhlaviikot: Nyt improtaan eikä meinata

”Etenkin viulisti Eeva Oksala ja sellisti Joona Pulkkinen uivat kuin kalat vedessä improvisaation pyörteissä heittelemässä omia keksintöjään ja irrottelemassa huumorilla tai hurjastelevilla, käsittämättömän vapautuneilla purkauksilla. Barley oli synnyttänyt areenan, joka tuntui olevan puhdasta musikaalisuutta.”

Rondo Classic — 1.9.2013 — Auli Särkiö

Siirry artikkeliin tästä


Odota vuoroasi

”Varsinaisesti vain Helmi-Leena Nummela näyttelee ja siinä mielessä esitys on monologi, mutta Nummelan ja viulisti Eeva Oksalan vuorovaikutus on rakennettu mielenkiintoiseksi ja kaksisuuntaiseksi. Näin siitä huolimatta, että Oksalalla ei ole puhuttuja repliikkejä lainkaan. Oksala on myös säveltänyt suurimman osan esityksessä kuullusta musiikista. Nummela näyttelee herkästi ja erittäin uskottavasti roolinsa hieman vainoharhaisena ja epävakaana henkilönä. Voimakas kontakti, jota niin Nummela kuin Oksalakin yleisöön ottavat, toimii hyvin.”

Voima — 6/2013 — Anton von Schrowe

Siirry artikkeliin tästä


Furiose Klänge

Kuva: Kuva: Ernst Engelhardt

Kuva: Ernst Engelhardt

”Wie Nachfahren Paganinis: Als wäre sie eine direkte Nachfahrin des Teufelsgeigers Paganini, jagt Eeva Oksala in aberwitzigem Tempo durch halsbrecherische Läufe, mit denen sie sich permanent am Rand des Abgrunds bewegt. Doch sie schafft es, stürzt nie. Dabei biegt und windet sie sich, scheint die Musik mit dem gesamten Körper zu erleben und verschmilzt zu einer perfekten musikalischen Einheit mit Sami Varvio. Der steht ihr übrigens ins nichts nach: Wie ein Fels in der Brandung sorgt er oft für einen zart, aber beständig säuselnden Gegenpol zum Wahnsinns-Virtuosentum Eeva Oksalas.”

Frankenpost — 9.5.2013 — Christine Wild

Siirry artikkeliin tästä


Juhlaviikot: Ateljee Aimard: Collage-montage

”Kokonaisuuden huipensi Bartókin intensiivinen 1. osa viidennestä jousikvartetosta. Oli ilahduttavaa saada tutustua Eeva Oksalan verevään viulismiin.”

Amifon — 31.8.2012 — Juha T. Koskinen

Siirry artikkeliin tästä


Taivaan lahja Nokia teatterille

”Taituri: Tamperelainen Eeva Oksala soittaa viulua läpi kahden tunnin kesäteatteriesityksen — välillä jopa juostessaan.”

Aamulehti — 10.7.2012 — Matti Kuusela

Siirry artikkeliin tästä


Eeva Oksalan huikeasti soiva viulu sykähdyttää

Nokian kesäteatterin lavalla kiehuu tänä suvena mustalaisveri

”Jukka Salmelan ohjaaman esityksen kohokohta on Eeva Oksalan tunteikas viulu, joka saa vilunväreet kulkemaan yleisön selkäpiissä.”
Ylöjärven uutiset — 4.7.2012 — Päivi Kuokkanen

Siirry artikkeliin tästä


Dramaattinen tarina vapaudesta

Ensi-iltakritiikki: Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen

”Musiikki aiheuttaa heti vilunväreitä, niitä silmät nautinnosta viiruiksi vetäviä. Kapellimestari Sami Varvio ottaa harmonikkansa soinnut viulisti Eeva Oksalaa katsomalla. Oksala soittaa tämän näytelmän sydämenlyönnit.”

Aamulehti — 2.7.2012 — Pipsa Palander

Siirry artikkeliin tästä


Comments are closed.